Jordgubbsmoussetårta med kladdkakebotten


Kladdkaka
Du behöver:
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret/margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron.
Låt sedan smöret svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägst hastighet på elvispen.
Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vipsa till en jämn smet och häll smeten i en rund form.
Grädda i ca 20 min i mitten av ugnen.
Ta sedan ut den och låt den svalna.
Gör under tiden jordgubbsmoussen.
Jordgubbsmoussen
Du behöver:
5 st gelatinblad
0,5 l jordgubbar
3 st äggula
2 dl florsocker 6 dl vispgrädde
Dekoration:
Färska jordgubbar
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
Mixa 1/2 liter jordgubbar med en stavmixer till en slät puré.
Vispa äggulor och florsocker luftigt. Visoa grädden till lös konsistens.
Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt de smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
Blanda förstiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över kladdkakebotten. Ställ minst 4 timmar i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur.

Kommentarer
ɑ n n i k ɑ
Gott!
Svar:
Freyah
Trackback