Budapestbakelser

Du behöver:
- 6 st ägg
- 3 dl socker
- 1 dl mjöl
- 150 g finhackade hasselnötter
 
Fyllning:
- 3 dl  vispad grädde
- 300 g mandarinklyftor på burk
 
Dekorering:
- Smält choklad 
- Florsocker
 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker till en fast smet. 
3. Blanda mjöl och hasselnötter och rör ner det i marängsmeten. 
4. Spritsa sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Det ska vara lika stor som en rulltårta ungefär. 
5. Grädda i ca 15 min.
6. Låt bottnen svalna och vänd sedan kakan och ta av bakplåtspappret ha sedan på den vispade grädden och mandarinklyfotrna. Rulla sedan ihop kakan som en rulltårta. 
7. Dekorera med smält choklad och florsocker.
8. Ät och njut!
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0