Budapestbakelser

Du behöver:
- 6 st ägg
- 3 dl socker
- 1 dl mjöl
- 150 g finhackade hasselnötter
Fyllning:
- 3 dl vispad grädde
- 300 g mandarinklyftor på burk
Dekorering:
- Smält choklad
- Florsocker
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker till en fast smet.
3. Blanda mjöl och hasselnötter och rör ner det i marängsmeten.
4. Spritsa sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Det ska vara lika stor som en rulltårta ungefär.
5. Grädda i ca 15 min.
6. Låt bottnen svalna och vänd sedan kakan och ta av bakplåtspappret ha sedan på den vispade grädden och mandarinklyfotrna. Rulla sedan ihop kakan som en rulltårta.
7. Dekorera med smält choklad och florsocker.
8. Ät och njut!

Kommentarer
Trackback