Recept på vaniljkräm

Du behöver:
4 dl grädde
2 äggulor
1 msk strösocker
2 msk maizenamjöl
1 msk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Blanda grädde, äggulor, socker och maizenamjöl i tjockbottnad kastrull. 
 
2. Sjud blandningen på svag värme till en tjock porös kräm och vispa med elvisp eller förhand mot botten hela tiden. 
 
3. Låt krämen kallna.
 
4. Tillsätt vaniljsocker. 


Chokladmoussebakelser

Choklafsockerkaksbotten, mörkchokladmousse, vitchokladmousse, chokladgéle och dekorerat med pysalis och vhokladhjärta.
 
 
 

Äppelpaj

Pajdeg, äpplen, kanel och socker.
 

Frankettitårta




Hej!
Igår tillverkade jag en Frankettitårta i skolan. 

Äpple - och mandelbullar



Du behöver:
50 g jäst
75 g smör
4 dl mjölk 
1 ägg
1/2 socker 
12 dl vetemjöl

Fyllning:
150 g smör
150 g mandelmassa
2 - 3 äpplen

Pensling
Smör
Socker
Rostade mandlar

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 250 grader.
2. Smula ner jästen i en bunke. Smält smöret och tillsätt mjölken, värm till 37 grader. Häll degspadet ner i jästen och rör tills jästen löst upp.
3. Tillsätt ägg, socker och nästan allt mjöl. Arbete degen noga tills den släpper bunkens kanter. Låt jäsa i 40 min.
4. Gör fyllningen medan degen jäser. Rör ihop smör och riven mandelmassa till en smet. Skala och skär äpplena i små bitar och häll ner det i mandelmassa smeten. 
5. Ta upp degen på mjölat bord. Gör runda bollar och ställ på plåten. Låt jäsa i 30 min.
6. Gör en grop i varje bulle och lägg fyllning i gropen. Grädda mitt i ugnen i ca 8 min. Pensla bullarna med smält smör och doppa i socker och häll över rostade mandlar. 

Rågsiktskaka och knäckerbröd

Gjort i skolan!

Princesstårta gjord i skolan

Ljust anslag, vaniljkräm, grädde, grönmasiparn och dekorerat med masiparnros och florsocker. 
 

RSS 2.0