Schwarzwaldtårta
Tårtan är gjord i skolan!
Arraksbollar
Ingeedienser:
100 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl sockerkakssmulor/kaksmulor
Rom/arraksessens efter smak
Gör så här:
Blanda smör och florsocker till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och kako.
Blanda sedan i sockerkakssmulor.
Sedan tillsätter du rom/arraksessens efter smak.
Marsiparngrodor
Dessa gjorde jag i skolan förra veckan i skolan!
Frukttårtat
Biskvier
Bakade dessa i skolan!
Biskvibotten, chokaldmousse och doppad i smält choklad.
Recept på chokladmuffins - Videoblogg
Video när jag toppar cupcakes
Dammsugare
Du behöver:
50 g smör
5 dl kakasmulor
Arraksessens efter smak
Grön marsiparn eller marsiparnlock
Mörk choklad
Gör så här:
Vispa ihop smör och kaksmulor till en jämn smet och tillsätt arraks.
Rulla längder av smeten och låt stå i kyl en stund.
Smält choklad över vattenbad och rulla sedan in längderna i marsiparn och skör de i bitar och doppa varje ände i smält choklad.
Låt stå i kylen en stund!
Sen är det bara att äta!
Toscamazariner
Hej!
Gjorde dessa i skolan igår.
Det är en mördegsbotten fylld med massa och sedan toppad med tosca.
Kladdkaka med havretosca
Du behöver:
Kladdkaka:
200 g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
Havretosca:
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
6 msk sirap
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg(ett i taget). Rör i vetemjölet sist. Häll smeten i en smord form.
3. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min och den ska inte blev helt klar gräddad. Låt svalna när den kommer ut en stund!
Börja med havretoscan när kakan svalnar.
Gör havretosca så här:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull på en varm platta.
2. Bred på toscan på den knappt färdiga kladdkakan och grädda i 10 min(högre upp i ugnen).
Ta ut kakan och låt den svalna. Skär i bitar.
Klar att äta!
Recept hittat på en blogg, www.livbakar.blogg.se :) En jättebra blogg och massor av bra recept!