Schwarzwaldtårta




Tårtan är gjord i skolan!
 
Marängbotten, grädde, chokladgrädde och spacklad med grädde.

Arraksbollar

Ingeedienser:
100 g smör
1 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
3 dl sockerkakssmulor/kaksmulor
Rom/arraksessens efter smak

Gör så här:
Blanda smör och florsocker till en jämn smet. Tillsätt vaniljsocker och kako.
Blanda sedan i sockerkakssmulor.
Sedan tillsätter du rom/arraksessens efter smak.

Marsiparngrodor




Dessa gjorde jag i skolan förra veckan i skolan!
 
De innehåller ljus anslag, hallonsylt grädde, vaniljkräm sedan är den täckt med svart marsiparn.

Frukttårtat

Ljustårtbotten, vaniljkräm, hallonsylt, grädde och mandel på kanterna saedan dekorerad med frukt och gelé, choklad och marsiparn med text.
 
 

Biskvier

Bakade dessa i skolan!

Biskvibotten, chokaldmousse och doppad i smält choklad.

Recept på chokladmuffins - Videoblogg

 

Video när jag toppar cupcakes

 
 

Dammsugare

Du behöver:
50 g smör
5 dl kakasmulor
Arraksessens efter smak
Grön marsiparn eller marsiparnlock
Mörk choklad


Gör så här:
Vispa ihop smör och kaksmulor till en jämn smet och tillsätt arraks.

Rulla längder av smeten och låt stå i kyl en stund.

Smält choklad över vattenbad och rulla sedan in längderna i marsiparn och skör de i bitar och doppa varje ände i smält choklad.

Låt stå i kylen en stund!

Sen är det bara att äta!


Toscamazariner

Hej!
Gjorde dessa i skolan igår.

Det är en mördegsbotten fylld med massa och sedan toppad med tosca.

Kladdkaka med havretosca

Du behöver:

Kladdkaka:
200 g smör
4 dl socker
2 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 krm salt
4 ägg
2 1/2 dl vetemjöl

Havretosca:
150 g smör
3 dl havregryn
2 dl socker
6 msk sirap

Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Smält smöret och låt det svalna. Tillsätt socker, kakao, vaniljsocker, salt och ägg(ett i taget). Rör i vetemjölet sist. Häll smeten i en smord form.

3. Grädda mitt i ugnen i ca 15-20 min och den ska inte blev helt klar gräddad. Låt svalna när den kommer ut en stund!

Börja med havretoscan när kakan svalnar.

Gör havretosca så här:
1. Blanda alla ingredienser i en kastrull på en varm platta.

2. Bred på toscan på den knappt färdiga kladdkakan och grädda i 10 min(högre upp i ugnen).

Ta ut kakan och låt den svalna. Skär i bitar.

Klar att äta!

Recept hittat på en blogg, www.livbakar.blogg.se :) En jättebra blogg och massor av bra recept!

RSS 2.0