Jordgubbstarte

Pajdeg 
 
Du behöver:
5 dl vetemjöl
1 dl socker 
1 krm salt
200 g smör
1 äggula 
 
Vaniljskräm:
HÄR  hittar du receptet
 
Granering:
Ca 5 dl till fyra st tarte
Färska jordgubbar 
 
Gör så här:
1. Blanda mjöl, socker och salt i en bunke. Arbeta in smöret. Avsluta med äggulan. Låt degen vila svalt i 30 min.
 
2. Kavla ut degen och klä pajformarna. Grädda pajskalet i 175 grader ca 20 min, mitt i ugnen.
 
3. När pajskalen och krämen är kalla, bred då ut krämen över botten och toppa med vispad grädde och jordgubbar.
 
 

Jordgubbsmoussetårta med kladdkakebotten

Kladdkaka
 
Du behöver:
100 g smör
2 st ägg
2,5 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3 msk kakao
2 dl vetemjöl 
 
Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader. 
Smält smöret/margarinet i en kastrull på spisen eller i en skål i mikron. 
Låt sedan smöret svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt vaniljsocker och kakao och vispa med lägst hastighet på elvispen. 
Tillsätt mjölet. Tillsätt sist det smälta smöret. Vipsa till en jämn smet och häll smeten i en rund form.
Grädda i ca 20 min i mitten av ugnen. 
Ta sedan ut den och låt den svalna.
Gör under tiden jordgubbsmoussen.
 
Jordgubbsmoussen
 
Du behöver:
5 st gelatinblad
0,5 l jordgubbar
3 st äggula 
2 dl florsocker 6 dl vispgrädde 
 
Dekoration:
Färska jordgubbar
 
Gör så här:
Blötlägg gelatinbladen 5 min i kallt vatten.
Mixa 1/2 liter jordgubbar med en stavmixer till en slät puré.
Vispa äggulor och florsocker luftigt. Visoa grädden till lös konsistens.
Värm 1/2 dl av jordgubbspurén i en kastrull. Ta upp gelatinbladen och tillsätt i kastrullen. Låt de smälta på svag värme. Rör ner gelatinblandningen i resten av purén.
Blanda förstiktigt ner äggsmeten i purén och sedan grädden till en slät smet. Häll smeten över kladdkakebotten. Ställ minst 4 timmar i frysen. Tina 4 timmar i rumstemperatur.
 

Kokostoppar doppade i choklad



Du behöver: 
50 g margarin 
2 ägg 
1 dl socker 
1 påse (200 g) riven kokos
200 g smält choklad 

Gör så här:
1. Smält matfettet och låt det svalna.
2. Blanda samman ägg och socker, vispa inte. 
3. Tillsätt kokos och matfett. 
4. Låt smeten svälla ca 10 min.
5.  Klicka ut smeten på bakplåtspapper. 
6. Grädda i ugnen i 175 grader i mitten av ugnen, 10 - 15 minuter. 
7. Smält chokladen. 
8. Nät kokostopparna har svalnat doppa då de i den smälta chokladen. 

RSS 2.0