Kladdkaka med dumle i mugg

Du behöver:
- 4 msk mjöl
- 4 msk socker
- 3 msk kakao
- 50 g smält smör
- 2 msk mjölk 
- 1 ägg
- 4 dumlekolor
 
Gör så här:
1. Blanda alla ingredienserna förutom dumlekolorna och häll upp i två muggar. 
2. Dela dumlekolorna på mitten och tryck i fyra bitar i varje mugg.
3. Mickra en mugg i taget på full effekt i ca 1 min. 
 
 
 

 
 
 
 
 
 

Schwarzwaldtårta

'
Du behöver:
- 150 g hasselnötter
- 2 dl strösocker
- 4 äggvitor
- 100 g mörkchoklad att pensla bottnarna med
 
Vaniljgrädde:
-6 dl vispgrädde
- 1 msk vaniljsocker
 
Garnering:
-200 g mörkchoklad
- 1 msk olja
- 2 msk kakao 
 
Gör så här:
1. Rosta nötterna i ugnen och gnuga dem mellan händerna så att det mesta av skalen försvinner.
2. Mal nötterna och blanda med sockret.
3. Vispa äggvitorna till hårt skum och häll därefter ner nöt - och sockerblandingen.
4. Bred ut smeten på smort och mjölat bakpapper till 3 runda bottnar, diameter ca 22 cm.
5. Grädda bottnarna i 150 grader i 20-25 minuter. Lossna dem genast och låt bottnarna kallna på plant underlag.
6. Pensla bottnarna med smält cohklad när de har kallnat. Då blir de spröda och fina. 
7. Chokladgarneringen: Smält cohkladen i vattenbad tillsammans med oljan och bred ut den på tunt smörpapper.
8. Skär chokladen i bitar när den stelnat men fortfarande är lite mjuk.
9. Vispa grädden ganska hårt och smksätt med vaniljsocker.
10. Lägg ihop bottnarna med vaniljgrädde emellan, ovanpå och på sidorna. 
11. Fäst chokladplattorna runt om och ovanpå om du vill. Sikta över kakao. 
12. Nu är det bara att njuta och äta! 
 
 
 
 
 
 

Kardemummaskorpor

 
Du behöver:
- 125 g smör(mjukt)
- 1 dl frainsocker
- 0,5 rörsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 1 ägg
- 3 dl havregryn
- 3,5 dl mjöl
- 2 tsk bakpulver 
- 1 tsk kanel 
- 1 msk kardemumma 
- 1 - 1,5 dl mjölk
 
Gör så här:
1. Vispa ihop smör, farinsocker, rörsocker ocg vaniljsocker. 
2. Rör därefter ner ägget.
3. Blanda i mjöl, bakpulver, kanel, kardemmumma och sist havregrynet.
4. Häll i lite mjölk i taget .
5. Forma två längder på en plåt med bakpapper och grädda i 200 grader i 20 min. Sänk värmen till 100 grader och ta ut plåten. Dela längderna i smala bitar och låt torka i ugnen i 2 timmar. 
6. Ät och njut! 
 
 
 
 
 
 
.
 
 
 
 

Knäckig äppelpaj

Du behöver:
- 600 g äpplen
- 150 g smör
- 2 dl råsocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl grädde
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl mjöl 
- 0,5 tsk bakpulver 
- 1 tsk salt
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär de i bitar och placera de i en pajform. 
3. Smält och koka smör, råsocker, sirap och grädde.
4. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt oc rör ner det i vätskan. 
5. Bred massan över äpplena. 
6. Grädda i 30 min och sikta florsocker innan servering. 
 
 
 
 
 

Havrekakor med chokladfyllning

Du behöver:
- 150 g smör
- 1,5 dl socker
- 1 ägg
- 2 dl havregryn
- 2 dl kokos
-Geisha
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader. 
2. Rör ner sockret i smöret.
3. Tillsätt ägget. 
4. Rör sist ner havregrynet och kokosen
5. Fyll mazarinformarna och tryck sedan ner en chokladbit i varje kaka. 
6. Grädda i 15 min.
 
 
 
 
 
 

Budapestbakelser

Du behöver:
- 6 st ägg
- 3 dl socker
- 1 dl mjöl
- 150 g finhackade hasselnötter
 
Fyllning:
- 3 dl  vispad grädde
- 300 g mandarinklyftor på burk
 
Dekorering:
- Smält choklad 
- Florsocker
 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Vispa ägg och socker till en fast smet. 
3. Blanda mjöl och hasselnötter och rör ner det i marängsmeten. 
4. Spritsa sedan ut smeten på en plåt med bakplåtspapper. Det ska vara lika stor som en rulltårta ungefär. 
5. Grädda i ca 15 min.
6. Låt bottnen svalna och vänd sedan kakan och ta av bakplåtspappret ha sedan på den vispade grädden och mandarinklyfotrna. Rulla sedan ihop kakan som en rulltårta. 
7. Dekorera med smält choklad och florsocker.
8. Ät och njut!
 

RSS 2.0