Princesstårta

Den här tårtan gjorde jag i våras i skolan.

Fyllning: vaniljkräm, grädde och hallonsylt med ljus tårtbotten.

Fyllda cupcakes med geléhallonfull som topping

Chokladmuffins, vaniljkräm, spritsad med geléhallonfluff och toppat med strössel och geléhallon.
 

Fyllda cupcakes toppad med jordgubbsmousse

Chokladmuffins, fylld med vaniljkräm, spritsad med jordgubbsmousse och färska jordgubbar och strössel som dekoration.
 

Recept på Geléhallonfluff/frosting

Du behöver:
75-80 g geléhallon
3 dl grädde
Röd karamellfärg
Gör så här:
Häll grädden i en kastrull och lägg i geléhallonen. Värm försiktigt tills geléhallonen smält(det får inte börja koka).
Ha i lite röd karamellfärg ifall du vill ha en rödare färg.
Häll i fluffet i en burk och låt svalna. Efter det in i kylen över natten(minst 5 timmar). Vispa sedan upp den, spritsa på cupcakes eller fyll en tårta med geléhallonfluffet.

Marisparntårta

Ljus tårtbotten, vaniljkräm, sylt, grädde, marsiparnlöv som tårtlock och rosor.

Gräddtårta

Ljusbotten, vsniljkräm, hollonsylt,grädde, dekorerat med grädde, hallon, persika, choklad och gelatin

Budapesttårta

Två budapestbottnar, grädde, mandariner och dekorerat med grädde, florsocker, smältchoklad och marsiparnrosor

Jordgubbstårta

Den här gjorde jag också till en studentskiva.

Napoleontårta

Smördegsbottbar, äppelmos, vaniljkräm, grädde, glasyr och sylt. Dekorerat med marsiparnrosor och blad.

Recept - Frukostbröd

Du behöver:
1/4 paket jäst ( 12,5 gram)
2 tsk salt
5 dl kallt vatten
1 msk olivolja
1 dl linfrön
1 dl pumpafeöb
1 dl solrosfrön
10 dl vetemjöl

Ugnsvärme: 200 grader.

Gör så här:
1.Smula ner jästen i en bunke.

2. Häll ner lite av det kalla vattnet i jästen och rör om tills jästen löst sig.

3.Tillsätt de övriga ingredienserna. Rör ihop till en kladdig deg.

4.Täck bunken med plastfolie och ställ degen i kylskåpet över natten (10-12 h).

5.Ta ut degen på bordet som har mjöl på sig och knåda degen och rullar till 12 bollar.

6. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper på. Grädda i cirka 25/30 minuter.

Studenttårta - Frukttårta

En frukttårta som jag gjorde till en studentskiva.

Studenttårta


Här är en av sortens studenttårtor jag bakade 2013. Första gången jag gjorde det!

Hot chokolate cupcaker

Cupcakesen består av: chokladmuffin, rosa marsiparn, smältchoklad och dekorations hjärtan. 
 
Hittade idén på delliedelicious.blogspot.com :)
 
 
 

Recept på chokalad beskvier

Du behöver:
 
Bottnarna
275 g mandelmassa
1 äggvita
 
Fyllning
50 g mörk choklad (jag tog ljus)
125 g smör (rumsvarm)
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
 
Topping
150 g mörk choklad(jag tog ljus)
 
Gör så här:
 
Bottnar
-Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan på ett rivjärn. 
 
-Lägg i den rivna mandelmassan i en bunke och tillsätt äggvitan och arbeta ihop till en jämn smet. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper. 
 
-Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna. Lägg sedan de på någon fat eller liknande med undersidan uppåt.
 
Fyllning
-Smällt chokladen över vattenbad. Låt den svalna. 
 
-Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en jämn smet med elvisp. Ha i den smälta chokladen.
 
-Bred chokladkrämen på bottnarna så det blir toppigt. Låt de stå i kylen ca 30 minuter. 
 
Topping
-Smält choklad över vattenbad och doppa sedan bottnarna med krämen på i den smälta choklade så det täcker krämen. 
 
Så här blev mina, andra gången jag gör beskvier och får lära mig hur man gör det i åkurs tre tror jag det var. 
 
 
 
 

Stora chokladmuffins med hallon

Ingredienser:
175 g smör
200 g mörk choklad
4 ägg
2 dl socker
1 1/2 dl vetemjöl 
1 dl kakao
1 tsk bakpulver
150 g hallon(färska eller frysta tinade)
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Smält smöret i en kastrull. Bryt ner chokladen i mindre bitar och smält på låg värme tillsammans med smöret. Rör till en jämn smet. Ta ifrån kastrullen från plattan och låt svalana.
 
3. Vispa äggen och sockret poröst. Rör ner chokladsmöret. 
 
4. Blanda mjöl, kakao och bakpulver. Blanda ner i chokladsmeten och rör till en jämn massa.
 
5. Fördela smeten i muffins formar. Ha i lite hallon i formarna och tänk på att stoppa ned hallonen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen 25-30 minuter. Låt svalna.
 
Hoppas du har användning av receptet!
 
 

Marängtårta

Marängbotten, grädde och färska jordgubbar med daimkross.
 
Marängbotten
 
Du behöver:
6 st äggvitor
3dl strösocker
 
Gör så här:
1. Vispa äggvitor till hårt skum, häll i sockret(lite i taget) och vispa till en fast maräng(du ska kunna vända bunken upp och ner). 
 
2. Om man vill ha två bottnar, rita två cirklar på ett bakplåtspapper.
 
3. Fyll en spritspåse med smeten och spritsa på den cirkel du gjort. Gör samma sak med den andra bottnen. 
 
4. Grädda mitt i ugnen i ca 100 grader i ca 1 1/2 timme.
 

Jag hittade receptet på nätet men jag gjorde bara en botten och det går lika bra!
 
 
 
 

Chokladmoussetårtat

Fyllning:vaniljkräm och chokladmousse, spacklad med chokladmousse och dekorerad med chokladmousse och färska jordgubbar
 
 
 
 

Jordgubbsmazariner

Du behöver:
 
Pajskal
200 g smör
50 g socker (ca 1/2 dl)
330 g vetemjöl (5 1/2)
1 ägg
5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
 
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g smör
50 g socker (ca 1/2 dl)
5 g vailjsocker (ca 1 tsk)
3 ägg
 
Jordgubbsglasyr
ca 150 g florsocker (ca 2 1/2 dl)
2 dl jordgubbar
 
Dekoration
2 dl färska jordgubbar
 
Gör så här:
 
Pajskal
Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
 
Fyllning
Riv mandelmassan och blanda den med socker, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en jämn smet. 
 
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3. Gärdda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter, tills mazarinerna fått fin färg och gräddats rakmt igenom. Låt svalna på galler.
 
Jordgubbsglasyr och dekoration
När mazarinerna svalnat, mosa jordgubbarna och sila dem genom en tät sil. Lägg florsockret i en skål och tillsätt 1-2 msk av jordgubbssaften, lite i taget. Blanda ihop till en lagom tjock glasyr och bred den över mazarinerna. Låt stelna. Vid servering, dekorera med färska jordgubbar. 
 
Receptet är i från tidningen "BAKA". 
 
 
 

Recept på chokladsmörkräm

Du behöver:

225 g rumstempererat smör 
1 msk grädde eller mjölk
5 dl florsocker
1 dl kakao 
 
Gör så här:

Blanda ihop och grädde/mjölk i en bunke. Häll ner florsockret och kakaon lite i taget och vispa till en jämn smet.
 
 
 

Presentation

Hej!
Jag heter Freja och ska börja andra året på Ekebygymnasiet i Uppsala till hösten. Bageri och konditori linjen!
 
Jag har ett stort intresse av att baka och i framtiden vill jag driva mitt eget café. Följ mig här på bloggen till vägen dit. Här delar jag med mig av recept och bilder. Det kan både vara det som är misslyckandes och det jag lyckats med.
 
En stor dröm jag har är att få åka till London och jobba på ett bageri och konditori där! När jag har gjort det vill jag jobba på olika bagerier/konditorier för att skaffa erfarenhet och att kunna bygga upp mitt eget cafë. 
 
I den här bloggen kommer jag inte uppdatera varje dag för bakar gör jag inte varje dag. I stället ska jag försöka göra få men bra inlägg. 
 
 
 

Välkommen till min nya blogg!

Mitt första inlägg.

RSS 2.0