Kärleksmums

Du behöver:
 
Botten: 
- 150 g smör
- 2 st ägg
- 3 dl socker
- 3 tsk bakpulver
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 msk kakao 
- 1,5 dl mjölk
- 4,5 dl mjöl
 
Glasyr:
- 50 g smör
- 3 msk vatten eller kaffe
- 1 msk kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 3 dl florsocker
 
Dekorering:
- Kokosflingor 
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 225 grader och ta fram en plåt och smöra och bröa den eller lägg i ett bakplåtspapper. 
 
2. Smält smöret och låt de sedan svalna. 
 
3. Vispa ägg och socker pösigt. 
 
4. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao och kör på den lägsta hastigheten med elvispen.
 
5. Tillsätt sedan mjölk, mjöl och det smälta smöret och kör sedan på låg hastighet igen med elvispen och häll därefter i smeten i plåten.
 
6. Grädd i 10 - 15 minuter.
 
7. Gör glasyren under tiden, börja med att smälta smöret. 
 
8. Tillsätt sedan de övriga ingredienserna och rör ihop till en jämn smet. 
 
9. Låt kakan svlana innan du har på glasyren, när kakan är sval så kan du täcka den med glasyren och ha på kokosflingor. Skär sedan kakan i fyrkantiga bitar.
 
 

Recept på Kolakakor

Du behöver:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 3/4 dl strösocker
- 1 msk sirap
- ca 2 dl vetemjöl
- 1 tsk bikarbonat
- 1 1/2 tsk vaniljsocker
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
 
2. Rör ihop smör, socker och sirap. 
 
3. Blanda mjöl, bikarbonat och vaniljsocker i en skål och blanda därefter ner det i smeten. 
 
4. Dela degen i 3 lika stora delar och rulla ut dem till fingertjcoka längder. Lägg längderna på en plåt som du har ett bakplåtspapper på och platta till dem.
 
5. Grädda kakorna mitt i ugnen i 5 -7 minuter. Skär sedan ca 2 cm breda bitar medan kaklängderna forfarande är varma. 
 
 
 

Bilder på Drömmarna

 

Recept på frasiga drömmar

Sista minuten efterrätt till Alla <3 dag - Cake pops

 
 
 
Du behöver:
- 100 g philidelphia ost
- 100 g kaksmulor
 
Dekorering:
- Ca 150 g smält choklad
- Valfri dekor tex. strössel
 
Gör så här:
1. Blanda osten och kaksmulorna till en jämn och fin smet. 
2. Forma smeten till runa bollar eller hjärtan eller variera. Några runda och några hjärtan.
3. Smält chokladen över vatten bad och sedan doppa dina figuerer som du satt på en pinne, text ett grillspett. 
4. Sedan är det bara att dekorera innan chokladen hinner smälta
5. Förvara de i kylen så länge innan det är dax att äta.
 
Sen har du en god och enkel efterrätt!
 
 
 

Ge bort en ätbar ros

Du behöver:
 
Chokladmuffins:
- 150 g rumsvarmt smör 
- 1 3/4 dl strösocker
- 3 dl vetemjöl
- 3 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
 
Smörkräm:
150 g rumsvarmt smör
- 4 dl florsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 2 tsk hett vatten
 
Dekoration
Röd marsipan
- Grön marsipan ( jag la till det för att göra blad att dekorera med)
 
Gör så här:

Chokladmuffins:
1. Sätt ugnen på 175 grader.
2. Gör i ordning en plåt med 12 muffinsformar på.
3. Mät upp alla ingredienserna i en bunke och vispa med en elvisp till en slät smet. 
4. Fördela smeten i muffinsformarna. 
5. Grädda i ca 20 minuter. 
6. Ta ut och låt svalna. 
 
Smörkräm:
1. Mät upp smör och florsocker i en skål, rör om väl till en jämn och krämig smet. 
2. Rör i vaniljsocker och vatten.
 
 
 

Semla för chokladälskare

Använd  orginalreceptet och här hittar du recept: http://mybaking.blogg.se/2014/february/semlor-2.html. Det är bara att tillsätta smält choklad i grädden.
 

Semlor

Fyllningen räcker till ca 4 semlor!
Du behöver:
 
Semelbröd:
-1 ägg
- 50 jäst
- 100 g smör
- 3 dl mjölk 
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk kardemumma
- 1 dl socker
- 0,5 tsk hjorthornssalt
- Knappt 1 liter mjöl
 
Pensling:
- 1 ägg
 
Fyllning:
100 g mandelmassa
- En skvättmjölk
- Semelbrödet man gröper ur
- Ca 3-4 dl grädde
 
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke. 
2. Ta fram ägget så det blir värmare än kylskåpstempraturen. 
3. Smält smör och häll därefter i mjölken och rör om och det ska bli 37 grader (fingervarmt). 
4. Häll lite av smörblandningen över jästen och rör tills den löst upp sig och häll sedan i resten av smörblandningen. 
5. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägget och rör om.
6. Häll i mjöl och hjorthorssalt. 
7. Låt degen jäsa i 30 minuter. 
8. Knåda degen och gör sedan 14 runda släta bullar och lägg på plåt som är täck med bakplåtspapper.
9. Låt jäsa i 30 min.
10. Sätt ugnen på 225 - 250 grader och ställ sedan in bullarna och grädda i 8 - 10 minuter.
11. Dela 4 semelbröd och gröp ur de och ta de du gröpt ur och blanda med lite mjölk oc h mandelmassa. Blanda till en jämn kräm. Fyll sedan mandelmassakrämen där du gröpt ur. Spritsa sedan vispad grädde och sätt på locket och sikta på florsocker.
 
Nu är det bara att äta! 
 
 
 
 
 
 

Vaniljhjärtan

En passande efterrätt på alla hjärtans dag!
 
Du behöver:
 
Deg:
- 200 g smör
- 3/4 dl socker
- 5 dl mjöl
- 1 ägg
 
Fyllning:
- Vaniljkräm recept på det hittar du HÄR eller HÄR
 
Dekoration:
- Florsocker
 
Gör så här:
1. Gör en deg av smör, socker och mjöl. 
2. Tillsätt ägget och lägg degen i kylen i plast 1 timme.
3. Värm ugen till 200 grader. 
4. Kavla ut halva  degen och klä hjärtformarna. 
5. Fyll de med vaniljkräm.
6. Kavla ut den andra deghalvan och täck hjärtarna. 
7. Ställ i ugen i 10 - 15 minuter. 
8. Sikta med florsocker när de svalnat. 
 
 
 
 
 

Grahamsfrallor

Du behöver:

- 1 msk margarin
- 4 dl mjölk
- 50 g jäst
- 1 litet ägg
- 2 msk ljus sirap
- 1/2 tsk salt 
- 5 dl grahmsmjöl
- 4 dl vetemjöl
 
Pensling:
- Vatten 
-Sesamfrön
 
Gör så här:
1. Värm margarin och mjölk i en kastrull på spisen till 37 grader.
2. Smula ner jästen i mjölkblandningen och rör tills den har löst sig.
3. Vispa upp ägget och häll i det.
4. Rör i resterande ingredienser och arbeta degen smidig.
5. Låt jäsa med en bakduk över sig i  ca 20 min.
6. Ta upp och knåda degen. Forma 12 st bullar. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper.
7. Låt jäsa med bakduk över sig i ca 30 min.
8. Pensla bullarna med vatten och strö på sesamfrön eller andra frön går lika bra.
9.Grädda i 225 grader i 8-10 min.
 
 
 

Chokladmoussen dessert med bär

 
Du behöver:

-          Frysta hallon och blåbär

Vitchokladmousse:

-          2 dl vispgrädde

-          50 g vitchoklad

-          1 st ägg

Mörkchokladmousse:

-          2 dl vispgrädde

-          2 st äggulor

-          100 g mörkchoklad

Topping:

-          Exempel färska hallon

-          Hyvlad vitchoklad

Gör så här:

1.       Ta fram 4 dessertskålar och fyll dem med lite frysta bär, ställ in i kylen.

2.       Gör den vita choklad moussen. Börja med att smälta den vita choklad i vattenbad på svag värme.

3.       Vispa grädden och vispa därefter upp ägget. Tillsätt sedan den smälta chokladen i ägget och rör ner den vispade grädden, lite i taget.  Rör till en jämn och fin mousse.

4.       Häll i den vita moussen i dessertskålarna. Fyll inte hela dessertskålarna.

5.       Gör den mörka chokladmoussen nu. Smält chokladen i en skål i vattenbad.

6.       Vispa grädden. Rör ner en äggul, en i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Häll nu i den mörka chokladmoussen i dessertskålarna. Låt sedan stå i kylen och stelna.

7.       Toppa sedan de med färska bär och hyvlad choklad som man kan hyla med en osthyvel.

8.       Nu är de klara att äta!

 

 

RSS 2.0