Knäckig äppelpaj

Du behöver:
- 600 g äpplen
- 150 g smör
- 2 dl råsocker
- 0,5 dl ljus sirap
- 0,5 dl grädde
- 3 dl havregryn
- 1,5 dl mjöl 
- 0,5 tsk bakpulver 
- 1 tsk salt
 
Gör så här:
1. Sätt ugnen på 200 grader.
2. Skala och kärna ur äpplena. Skär de i bitar och placera de i en pajform. 
3. Smält och koka smör, råsocker, sirap och grädde.
4. Blanda havregryn, mjöl, bakpulver och salt oc rör ner det i vätskan. 
5. Bred massan över äpplena. 
6. Grädda i 30 min och sikta florsocker innan servering. 
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0