Jordgubbsmazariner

Du behöver:
 
Pajskal
200 g smör
50 g socker (ca 1/2 dl)
330 g vetemjöl (5 1/2)
1 ägg
5 g vaniljsocker (ca 1 tsk)
 
Fyllning
400 g mandelmassa
200 g smör
50 g socker (ca 1/2 dl)
5 g vailjsocker (ca 1 tsk)
3 ägg
 
Jordgubbsglasyr
ca 150 g florsocker (ca 2 1/2 dl)
2 dl jordgubbar
 
Dekoration
2 dl färska jordgubbar
 
Gör så här:
 
Pajskal
Blanda ihop alla ingredienser i en matberedare och arbeta ihop till en smidig deg. Tryck ut degen i mazarinformar och ställ dem i kylen. Sätt ugnen på 175 grader.
 
Fyllning
Riv mandelmassan och blanda den med socker, vaniljsocker och smör. Tillsätt äggen, ett i taget och blanda till en jämn smet. 
 
Klicka ut fyllningen i formarna och fyll till ungefär 2/3. Gärdda mitt i ugnen i cirka 20-25 minuter, tills mazarinerna fått fin färg och gräddats rakmt igenom. Låt svalna på galler.
 
Jordgubbsglasyr och dekoration
När mazarinerna svalnat, mosa jordgubbarna och sila dem genom en tät sil. Lägg florsockret i en skål och tillsätt 1-2 msk av jordgubbssaften, lite i taget. Blanda ihop till en lagom tjock glasyr och bred den över mazarinerna. Låt stelna. Vid servering, dekorera med färska jordgubbar. 
 
Receptet är i från tidningen "BAKA". 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0