Recept på chokalad beskvier
Du behöver:
Bottnarna
275 g mandelmassa
1 äggvita
Fyllning
50 g mörk choklad (jag tog ljus)
125 g smör (rumsvarm)
1 1/2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 äggula
Topping
150 g mörk choklad(jag tog ljus)
Gör så här:
Bottnar
-Sätt ugnen på 175 grader.
Riv mandelmassan på ett rivjärn.
-Lägg i den rivna mandelmassan i en bunke och tillsätt äggvitan och arbeta ihop till en jämn smet. Fyll en spritspåse med mandelmassan. Spritsa ut rundlar på en plåt med bakplåtspapper.
-Grädda bottnarna mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt svalna. Lägg sedan de på någon fat eller liknande med undersidan uppåt.
Fyllning
-Smällt chokladen över vattenbad. Låt den svalna.
-Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och äggula till en jämn smet med elvisp. Ha i den smälta chokladen.
-Bred chokladkrämen på bottnarna så det blir toppigt. Låt de stå i kylen ca 30 minuter.
Topping
-Smält choklad över vattenbad och doppa sedan bottnarna med krämen på i den smälta choklade så det täcker krämen.
Så här blev mina, andra gången jag gör beskvier och får lära mig hur man gör det i åkurs tre tror jag det var.
Kommentarer
Trackback