Semlor
Fyllningen räcker till ca 4 semlor!
Du behöver:
Semelbröd:
-1 ägg
- 50 jäst
- 100 g smör
- 3 dl mjölk
- 0,5 tsk salt
- 1 tsk kardemumma
- 1 dl socker
- 0,5 tsk hjorthornssalt
- Knappt 1 liter mjöl
Pensling:
- 1 ägg
Fyllning:
- 100 g mandelmassa
- En skvättmjölk
- Semelbrödet man gröper ur
- Ca 3-4 dl grädde
Gör så här:
1. Smula ner jästen i en bunke.
2. Ta fram ägget så det blir värmare än kylskåpstempraturen.
3. Smält smör och häll därefter i mjölken och rör om och det ska bli 37 grader (fingervarmt).
4. Häll lite av smörblandningen över jästen och rör tills den löst upp sig och häll sedan i resten av smörblandningen.
5. Tillsätt salt, kardemumma, socker och ägget och rör om.
6. Häll i mjöl och hjorthorssalt.
7. Låt degen jäsa i 30 minuter.
8. Knåda degen och gör sedan 14 runda släta bullar och lägg på plåt som är täck med bakplåtspapper.
9. Låt jäsa i 30 min.
10. Sätt ugnen på 225 - 250 grader och ställ sedan in bullarna och grädda i 8 - 10 minuter.
11. Dela 4 semelbröd och gröp ur de och ta de du gröpt ur och blanda med lite mjölk oc h mandelmassa. Blanda till en jämn kräm. Fyll sedan mandelmassakrämen där du gröpt ur. Spritsa sedan vispad grädde och sätt på locket och sikta på florsocker.
Nu är det bara att äta!
Kommentarer
annie
Hejsan!
Vi har dragit igång en tävling på vår blogg där du kan vinna två fina smycken, gå gärna in och delta!
Kram!
Trackback