Chokladmoussen dessert med bär

 
Du behöver:

-          Frysta hallon och blåbär

Vitchokladmousse:

-          2 dl vispgrädde

-          50 g vitchoklad

-          1 st ägg

Mörkchokladmousse:

-          2 dl vispgrädde

-          2 st äggulor

-          100 g mörkchoklad

Topping:

-          Exempel färska hallon

-          Hyvlad vitchoklad

Gör så här:

1.       Ta fram 4 dessertskålar och fyll dem med lite frysta bär, ställ in i kylen.

2.       Gör den vita choklad moussen. Börja med att smälta den vita choklad i vattenbad på svag värme.

3.       Vispa grädden och vispa därefter upp ägget. Tillsätt sedan den smälta chokladen i ägget och rör ner den vispade grädden, lite i taget.  Rör till en jämn och fin mousse.

4.       Häll i den vita moussen i dessertskålarna. Fyll inte hela dessertskålarna.

5.       Gör den mörka chokladmoussen nu. Smält chokladen i en skål i vattenbad.

6.       Vispa grädden. Rör ner en äggul, en i taget i den smälta chokladen. Vänd sedan ner chokladsmeten i den vispade grädden. Häll nu i den mörka chokladmoussen i dessertskålarna. Låt sedan stå i kylen och stelna.

7.       Toppa sedan de med färska bär och hyvlad choklad som man kan hyla med en osthyvel.

8.       Nu är de klara att äta!

 

 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0