Chokladtårta med exotisk smak

 
Chokladtårtbotten: 

3 ägg 
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mölk 
3 1/2 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
1 krm salt 
4 msk kakao
 
Vispa ihop ägg, socker och vaniljsocker poröst. Smält smöret och blanda i mjölken, tillsätt sedan det i äggsmeten, Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn smet. Smöra och bröa en form med avtagbar botten. Häll i smeten i formen och grädda sedan i 175 grader i ca 25 - 30 minuter. 
Låt svalna!
 
Fyllning 1:
 
Citruskräm

4 äggulor
1/2 dl socker
2 1/2 msk majsstärkelse
1/2 msk från valfri citrusfrukt
3 dl vispgrädde
 
Vispa äggulor och socker vitt och luftigt. Blanda majsstärkelsen i citrussaften. Koka upp vispgrädden i en kastrull, rör ihop den med citrussaften. Häll ner äggblandningen i kastrullen och värm och vispa medan. Den ska bli tjock. Ta sedan av från plattan ocg vispa ordentligt tills det är en jämn kräm. Använd elvisp om det behövs. Låt svalna. 
 
Fyllning 2:
 

Vispad grädde med frysta hallon
 
2 dl grädde
1 dl hallon
 
Vispa grädden och ta ut hallonen ur frysen. 
 
Dekorering:
 
Chokladganache

150 g mörk choklad
1 dl grädde
35 g smör
 
Hacka chokladen och lägg i en kastrull och tillsätt grädden. Värm tills chokladen har smält. Ta av från plattan och blanda i smöret. Blanda till en jämn smet. Låt svalna. 
 
1 färsk mango, färsk citron, färsk lime och physalis att dekorera med även grädde för att göra gräddrosetter. Dekorera med grädden runt kanterna och dekorera därefter med riven vit och mörkchoklad på kanterna. 
 
Montering:

Dela tårtbotten i tre delar. På den första botten har du på citruskräm och lägg sedan på den andra botten och där har du på vispad grädde och frysta hallon. Lägg därefter på den sista botten och på den täcker du tårtan med chokladganachen och dekorera med frukt med mera. 
 
 
Idé hittat på www.heavenlycupcake.se.
 
 
 
 
 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

RSS 2.0